Workshops Produceren: Ontdek je talent

Kennismaken met digitale vaardigheden en het maken van muziek met je laptop. 

We hebben deze workshops georganiseerd voor verschillende scholen. Van groep 7/8 op de basisschool tot voortgezet (speciaal) onderwijs en mbo/hbo. De vraag

Melvin: “Vanuit de vraag om iets te doen rondom creatieve technologie heb ik de cursus en workshop produceren ontwikkeld. De opdrachtgever zorgt dat de deelnemers zijn voorzien van een laptop, wifi verbinding en een koptelefoon. Ik zorg voor de rest. De uitleg van het programma en de methodiek.”

Wie doe wat

De workshops worden begeleid door 2 jonge rolmodellen (begin 20) met een Urban muziekachtergrond. Melvin Dijkema onderhoudt de contacten met de opdrachtgevers. Samen zorgen we voor een goed contact met de deelnemers en creëren we een veilige sfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn.

De workshops

We bieden de lessen eenmalig aan als workshop, in 3 sessies als cursus of zelfs in 20 sessies voor een heel schooljaar. 

We starten elke workshop of cursus met de vraag je voor te stellen en aan te geven of je wel eens iets met muziek hebt gedaan. Veelvuldig antwoord is dat deelnemers nog nooit iets met muziek hebben gedaan. We hebben de workshop nu aan zo’n 750 jongeren gegeven, waarvan zo’n 95 % aangeeft nog nooit wat te hebben gedaan met muziek. 

Aan het eind van de workshop of cursus hebben deelnemers kennisgemaakt met produceren. En ze hebben dit kunnen presenteren aan de klas. 

Voor herhaling vatbaar

De reacties van deelnemers zijn eigenlijk altijd enthousiast. We komen dan ook regelmatig terug op scholen voor een volgende groep deelnemers.

Meer weten?

Wil je meer weten over de workshop en cursussen? Neem dan contact op met Melvin. Hij deelt graag zijn ideeën en ervaring met je en verkent graag hoe we samen jong talent verder kunnen helpen ontwikkelen.